OAFF

Referat: Hedens IF - OAFF

OAFF förlorar bortamatchen mot Hedens IF med 2-3 på Tallvallen i Sävast.

(Tiderna är på ett ungefär)

Heden är det laget som startar bäst och vaskar fram en hel del chanser, bra och mindre bra men Felle i målet visar sig på styva linan på en gång och gör den ena bra räddningen efter den andra.
Bl.a. en räddning nere vid stolproten på en nick från nära håll där dom flesta nog hade räknat med ett mål.
Kring den 20 minuten så har OA flytta fram spelet och skapat några halvchanser mot Hedéns lite stabbiga backlinje när Mats försöker frispela Borre på djupet, backen kommer emellan och styr bollen mot egen målvakt. Denne vågar inte ta upp bollen och kan bara se på när bollen retfullt rullar in vid en stolpen.
10 min senare så vaskar vi fram en hörna som Magnus snyggt placerar i huvudet på Adam 2-0 ledningen är ett faktum.
Vi lyckas även skapa några chanser men har inte flytet i avsluten samtidigt som Hedén börjar ta över allt mera.

Direkt i starten av andra så kan vi se tendenser till att OA har svårt att hålla tätt i försvaret, den 23 gradiga värmen såg ut att ta ut sin rätt.
Vi började slarva i markeringarna och kom aldrig upp med laget ordentligt och fick mest slå ifrån oss hela tiden.
Kring minut 60 så slår mb Morin i Hedén en perfekt långboll mot högerkanten där inspelet kommer snett-inåt-bakåt och Erik Kihlman möter bollen utanför straffområdet och dundrar in 1-2 i bortre gaveln, otagbart för Felle.
5 min senare så kommer nästa kalldusch när Abdulkadir i Hedén kommer förbi på högerkanten och från snäv vinkel kan skjuta in 2-2 mellan benen på Felle.
3 min efter det kommer dödsstöten signerad Bodenikonen Dave Roberts, han snappar upp bollen utanför straffområdet och klipper till rätt upp i bortre krysset från ca 25 meter! Köp en trisslott, häng upp skorna och luta dig tillbaka Dave, bättre blir det inte!!
Efter det så försökte OA flytta upp laget men kunde aldrig få till något riktigt tryck, några chanser dök upp men då var vi alldeles för trötta för att orka ända fram.

Försvaret stod för en stabil insats där ingen gjorde en dålig match, två stor plus finns ändå att hitta i Felle och combackande Olli på vb.
Mittfältet hade en tyngre dag med mycket jagande och inte så mycket konstruktivt spel, ett litet plus ändå till Mats första halvlek där han vinner mycket boll samt till David som jobbar hårt och lyckas få n mycket bollar i boxen.
Adam och Borre hade en svår match där den mesta orken försvann efter första halvan. Bra första halvlek men på tok för ensamma i andra.
Även inhoppande John Kalla ska ha en stjärna i kanten för ett piggt och respektlöst inhopp.

Domare Simon Svensson hade en bra dag på jobbet.